zondag 2 november 2014

kinderpraat bij kinderbijbelclub

Het is soms erg druk bij de kinderbijbelclub, soms zelf boven de 25 kinderen. Ga daar maar eens voor staan. Vanaf vandaag gaan we dan ook splitsen. Een club van 3 en 4 jaar en kinderen uit groep 2. Ik spring heel wat bij en heb in 5 weken wel 4 keer de kinderbijbelclub geleid. Dat is eigenlijk niet de bedoeling, maar nieuwe ouders willen graag eerst even afkijken bij een ander. Dus was ik vorige week aan de beurt, deze week deden we het gewoon nog een keer. En ach, het is ook erg leuk om met deze kleuters bezig te zijn en af en toe eens lekker kunnen lachen met ze. Zo ook weer vandaag.
De ruimte die we in eerste instantie hadden is niet heel ideaal, maar de ruimte die we er nu bij hebben gekregen is eigenlijk nog beroerder, maar ja we moeten het er maar mee doen.
Zo kwam ik in gesprek met de kinderen over de nieuwe kerk. "Hebben, jullie, al gezien dat ze druk bezig zijn?" "Ja hoor", zegt een kleuter. "Als we straks hangjongeren zijn dan kunnen we in de kelder en daar zijn ze al druk mee bezig." Ja, aan de soos wordt inderdaad hard gewerkt. "Zeg, als je straks hangjongere bent dan hoef je niet meer naar de kinderbijbelclub, maar mag je bij me komen voor catechisatie."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten