zondag 6 november 2016

En aan U alle eer!

Met Jens ben ik dit boek aan het lezen. Eigenlijk is het een heel ingewikkeld boek en tegelijkertijd ook heel interessant met allerlei leuke weetjes over sterren en planeten.
Het is ingewikkeld omdat dit boek de christelijke gedachte over de schepping en de leer van de evolutietheorie met elkaar wil verbinden.
Een boek die er voor heeft gezorgd dat Jens en ik toch maar even uit bed zijn gestapt en de sterrenhemel hebben bewonderd, wat een pracht.
Een boek die we geleend hebben in de bieb en die we ook zeker moeten verlengen, want het levert ook gesprek op. Gisteren in de boekhandel hebben we er maar even naar gezocht, want dit is echt zo'n boek die je er zeker nog wel eens bijpakt. Hij was net al door iemand meegenomen. Een kinderboek en tegelijk haast een bijbelstudieboek, want het is vorig jaar zelfs genomineerd voor het beste theologische boek.
Vanmorgen zongen we onderstaand lied in de kerk. Ik tikte Jens aan en zei: 'dit lied past echt goed bij het boek over topnerd Tycho. Hij regeert over het heelal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten